English

Walk in Stockholm

Skeppsholmen

Skeppsholmen ligger centralt i Stockholm och vi rekommenderar varmt både turister och stockholmare att promenera runt både Skeppsholmen och Kastellholmen.

Bilden nedan visar Kungsträdgården där vår promenad börjar.

Kungsträdgården i Stockholm

Vårt promenadförslag

Vårt promenadförslag börjar vid Kungsträdgården (gula pricken) och slutar vid Dramaten vid Strandvägen (blå pricken). När du står i Kungsträdgården med Hamngatan i ryggen promenerar du rakt fram ner till vattnet och följer sen vattnet till vänster.

Promenaden tar cirka 1½ timme i medelraskt tempo. Lägg till tid för flera fina stopp under vägen.

Karta över promenadförslag Skeppsholmen

Tips på vägen

Vi vill att du ska göra dina egna upptäckter, men ger några tips på vägen som vi själva uppskattar mycket.

Kungsträdgården, där vår promenad börjar, är en del av Stockholms hjärta och ett måste att uppleva. Sitt gärna en stund vid fontänen och upplev atmosfären.

Fontän i Kungsträdgården i Stockholm

Vid slutet av Kungsträdgården ser du Kungliga operan på din högra sida.

Kungliga operan i Stockholm

Efter att ha promenerat genom Kungsträdgården kommer du ner till vattnet vid Strömkajen. Här ligger celebra Grand Hotel . Flaggorna på taket visar de aktuella gästernas nationaliteter.

Grand Hotel i Stockholm

Ett stenkast längre bort ligger Nationalmuseum som är Sveriges största konstmuseum.

Nationalmuseum i Stockholm

Du är nu framme vid Skeppsholmsbron som leder över till Skeppsholmen.

Skeppsholmsbron i Stockholm

På Skeppsholmen promenerar du längs vattnet till höger. På din högra sida ligger af Chapman som är ett känt riktmärke i Stockholm. Det anses vara världens mest kända vandrarhem.

af Chapman på Skeppsholmen i Stockholm

Längst in på Skeppsholmen finns en bro som går över till den lilla ön Kastellholmen. Vi rekommenderar att du promenerar ett varv även på Kastellholmen.

Kastellholmen i Stockholm

Halvvägs runt Kastellholmen rekommenderar vi att du går upp på berget och njuter den fina utsiktsplatsen. Härifrån ser (och hör) du bland annat Gröna Lund på Djurgården.

Utsiktsplats på Kastellholmen

På tillbakavägen på Skeppsholmen ser du många båtar på din högra sida. Många av dem har en tavla som berättar om båtens historia.

Bland annat ser du båten "Vive la Vie" som byggdes 1950 i Frankrike. Den har transporterat både champagne till det engelska hovet och ost till Paris. Ända tills den körde rakt in i Pont Neuf i Paris! Efter det har det spelats in film på båten. 1997 kom hon till Sverige.

Fartyget Vive la Vie har en spännande historia

När du promenerat runt hela Skeppsholmen och passerat Skeppsholmsbron följer du vattnet till höger. Du kommer nu snart till Nybrokajen med vacker utsikt över Strandvägen.

Stranvägen i Stockholm

Du avslutar din promenad utanför Dramaten.

Dramaten i Stockholm

Boende i Stockholm

Trots att vi bor i utkanten av Stockholm så stannar vi gärna kvar på hotell inne i centrala Stockholm lite då och då. Ofta tillsammans med våra barn. Oftast väljer vi Scandic Hotel.

||||||||

__________________________________________________

Nedan ser du fler av våra promenader i Stockholm. Promenaderna rekommenderas varmt till både turister och stockholmare. Klicka på önskad promenad!

Promenad i Gamla stan i Stockholm
Promenad på Skeppsholmen i Stockholm
Promenad på Djurgården i Stockholm
Promenad på Södermalm i Stockholm
Promenad på Norrmälarstrand i Stockholm