English

Walk in Stockholm

Rosendals trädgård

Rosendals Trädgård

Rosendals Trädgård är en stor öppen trädgård. Syftet med verksamheten är att åskådliggöra och demonstrera kulturåtgärder i trädgård och park.

I ett av växthusen ligger ett kafé där man kan njuta av en mängd olika bakverk och smörgåsar, till ekologiskt kaffe eller te. Allt bröd från bageriet på Rosendals Trädgård bakas för hand.

Vill man inte sitta inne går det bra att äta fikat i den stora trädgården. I fruktträdgården finns ett 100-tal träd som planterades i början av 1860- talet och har nu uppnått en, även för fruktträd, hög ålder. En målsättning i dag är att bevara ett rikt sortiment av gamla fortfarande värdefulla sorter, samt att genom nyplantering komplettera det befintliga sortimentet med moderna sorter.

Rosendals fruktträdgård

I Plantboden finns under sommaren ett noga utvalt sortiment av de växter som odlas i Rosendals Trädgårds perennrabatter och örtagård, blandat med nya spännande sorter.

__________________________________________________

På vår promenad på Djurgården i Stockholm passerar du Rosendals Trädgård.

Nedan ser du alla våra olika promenader i Stockholm. Promenaderna rekommenderas varmt till både turister och stockholmare. Klicka på önskad promenad!

Promenad i Gamla stan i Stockholm
Promenad på Skeppsholmen i Stockholm
Promenad på Djurgården i Stockholm
Promenad på Södermalm i Stockholm
Promenad på Norrmälarstrand i Stockholm