English

Walk in Stockholm

Badplatser i Stockholm

Stockholm ligger vid vattnet och här finns många fina badplatser att välja på. En del ligger vid havet med klippor eller sandstrand, andra ligger vid fina insjöar. Självklart finns även härliga bassängbad.

Badplatser i Stockholm

Vi bor själva i Stockholmstrakten och tipsar här om våra favoriter bland badplatser i Stockholm.

Vi börjar med badplatser i centrala Stockholm, och berättar sedan om badplatser i Stockholms närhet.

Smedsuddsbadet

Smedsuddsbadet anses av många som Stockholms finaste badplats. Det ligger vid Riddarfjärden på Kungsholmens sydligaste spets, nära Västerbron och ett stenkast från Rålambshovsparken.

Vi tycker mycket om denna badplats. Stranden är fin och vattnet känns rent. Varma dagar mitt på sommaren kan det vara lite trångt, men det får också plats mycket folk här.

smedsuddsbadet-juli2011.jpg

Läs mer om Smedsuddsbadet

Långholmsbadet

På natursköna Långholmen, vid sidan av Södermalm, finns både strandbad och klippbad. Strandbadet ligger precis vid Långholmen hotell.

langholmsbadet-juli2011.jpg

Eriksdalsbadet

Om du vill bada i fina utomhuspooler mitt i Stockholm så rekommenderar vi Eriksdalsbadet på Södermalm. Vid Eriksdalsbadet finns härliga pooler och fina gräsytor.

Kampementsbadet

Ett trevligt och mindre bassängbad är Kampementsbadet på Gärdet. Här finns en 25-meterspool och en barnpool. Varma högsommardagar kan det vara lite trångt i poolen, men gräsytorna är rymliga och vi tycker om detta bad.

kampementsbadet-juli2011.jpg

Breviksbadet i Österskär

I Österskärs kommun ligger stora härliga Breviksbadet som är Österåkers största kommunala badplats. Här badar du i havet, så vattnet kan vara lite kallt. Det finns stora ytor med både gräs, sandstrand och klippor. Breviksbadet ligger 6 km från Åkersberga centrum. Det finns servering, minigolf och gott om parkeringsplatser.

Rösjön i Sollentuna/Danderyd/Täby

Rösjön är 1,5 km lång och 300 m bred. Här finns tre badplatser, varav den största badplatsen ligger i Sollentuna, infart från Kärrdal. Här finns camping, kiosk, hopptorn och fotbollsplan. En annan badplats finns i Danderyds kommun och kan nås från Enebyberg. Slutligen finns en tredje badplats. Den räknas till Täby, men ligger egentligen geografiskt i Sollentuna. Den nås från Skarpäng i Täby och brukar kallas för "Täbysidan" av Rösjön. Läs mer om Rösjön i Sollentuna och Rösjön i Täby.

Fågelöudde på Lidingö

Fågelöudde är det mest populära friluftsbadet på Lidingö. Här badar du i havet i en vik av Östersjön och det finns en lång sandstrand, hopptorn, stora gräsytor, servering, minigolf och grillplats.

Kairobadet i Upplands Väsby

I stora härliga Kairobadet i Upplands Väsby badar du i Mälaren. Här finns en uteservering.

Promenera i Stockholm

Läs gärna om våra promenader i Stockholm. Promenaderna rekommenderas varmt till både turister och stockholmare. Klicka på önskad promenad!

Promenad i Gamla stan i Stockholm
Promenad på Skeppsholmen i Stockholm
Promenad på Djurgården i Stockholm
Promenad på Södermalm i Stockholm
Promenad på Norrmälarstrand i Stockholm