English

Walk in Stockholm

Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är unik. Drygt 30 000 öar som erbjuder allt man kan önska. Vacker natur, fascinerande växter och djur, härliga bad, spännande historia, bra restauranger och många möjligheter till övernattning.

Stockholms skärgård

En skärgårdstur en vacker sommardag är oslagbart. Att ta en av båt från Stockholm eller Vaxholm och kliva av på någon av öarna. Bada, ta en härlig promenad på ön, fika på en inbjudande uteservering och sen ta båten tillbaka igen.

Vi avsatte en strålande lördag i juli för en skärgårdstur. Men var skulle vi åka? Valet föll på Grinda, en lummig ö mellan Värmdö och Ljusterö. Vi orkade inte gå upp i ottan utan valde en båt från Vaxholm som gick strax före kl ett. Ungefär en timme tog båtresan, och vi njöt i fulla drag av den fantastiska utsikten.

Fantastisk utsikt över Stockholms skärgård

Så var vi då framme vid Grindas södra brygga. Vi valde att bada direkt. Precis till vänster om båtbryggan kunde vi välja mellan både klippor och en bit sandstrand - nästan för oss själva. Vi valde sandstranden. Lyxigt!

Sandstrand på Grinda

En halv kilometer bort, på västra delen av Grinda, ligger gästhamnen, bryggkrogen Framfickan, en lanthandel, ett värdshus på höjden och ett mysigt café där vi slog oss ner i skuggan.

Lanthandeln med café på Grinda

En stor del av Grinda består av härlig natur med stora, gröna ängar.

Härliga ängar på Grinda

Så var det dags att kliva på båten igen efter några fantastiskt härliga timmar på Grinda.

Båt från Grinda

Ännu en härlig timme med sol och fantastiska vyer. Varför åker vi inte ut i Skärgården oftare än vi gör? Nu får det inte dröja så länge till nästa gång, det var vi överens om!

Stockholms fantastiskt vackra skärgård

Resten av kvällen tillbringade vi i vackra Vaxholm, där vi promenerade runt och åt på en restaurang nära vattnet. Vi avslutar med några bilder från Vaxholm.

Vaxholm

Vaxholm

Vaxholm

Vaxholm

Vaxholm

Vaxholm

Läs mer om Stockholms skärgård
Waxholmsbolaget
Cinderellabåtarna

Läs gärna våra olika promenadförslag i Stockholm.

Promenad i Gamla stan i Stockholm
Promenad på Skeppsholmen i Stockholm
Promenad på Djurgården i Stockholm
Promenad på Södermalm i Stockholm
Promenad på Norrmälarstrand i Stockholm